Boney M și ABBA cele mai mari trupe ale anilor `80

Boney M și ABBA au fost două dintre cele mai mari trupe ale anilor `80, ce au dus muzica disco la alt nivel și au încântat milioane de fani cu o mulțime de hit-uri ce continuă să facă istorie și astăzi. 

 Deși într-o permanentă concurență atât în topuri cât și în inimile fanilor, cele două trupe aveau de fapt, în spatele reflectoarelor, o frumoasă prietenie.

 “Ne simțeam privilegiați să fim comparați cu ABBA”

 Cu nu mai puțin de 20 albume de platină și 15 de aur câștigate de-a lungul unei cariere muzicale de peste 40 de ani, Boney M a marcat generații întregi de tineri cu muzica ce a depăsit granițele Europei, ajungând chiar și în Africa, Iran, tările arabe și Asia.  În același timp, ABBA avea să domine topurile muzicale ale vremii, fiind numită una dintre cele mai populare trupe din lume. Deși rivali pe scenă, între reprezentanții celor două trupe avea să se lege o prietenie sinceră.

 „Au fost vremuri bune. ABBA a fost înainte de Boney M, astfel că atunci când am apărut noi, oamenii au început să ne compare și de acolo rivalitatea. În orice caz, noi ne simțeam privilegiați să fim comparați cu ei și îi respectam foarte mult. Ei lansau un super hit, apoi veneam și noi cu un hit în topuri și astfel era așa o competiție. Însă când ne întâlneam râdeam mereu pe tema asta.”, își amintesc membrii Boney M.

 „Erau oameni normali, cu picioarele pe pamant”

 Când nu erau pe scenă sau în studio, ABBA și Boney M obișnuiau să petreacă timp împreună, în cluburi de noapte sau baruri.

 „Ei erau oameni normali, chiar foarte umili pentru succesul pe care îl aveau. În general făceam lucruri împreună, ne cazam la același hotel și mergeam împreună în baruri și cluburi de noapte. O companie foarte plăcută, cu adevărat oameni încântători și cu picioarele pe pământ. Nu aș schimba cu nimic anii aceia” mărturisește unul dintre membrii trupei așteptate la DISKOteka Festival la Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *